Men hjälp, måste man ha så mycket grejer????

Precis som med allt annat kan man lägga ambitionsnivån olika högt. Hur mycket utrustning man behöver beror givetvis på hur stor lokalen är, hur många somska framträda samtidigt, vad som ska hända med mera, men också på vilka krav man har och – ska vi erkänna – hur tjock plånboken ser ut.

På Lamblight strävar vi förstås efter att alltid erbjuda bästa pris på de bästa varorna, men trots det inser vi att du som kund oftast inte kan köpa allt på en gång. Vi rekommenderar dig som behöver en ljudanläggning att till exempel börja med en liten mixer, några mikrofoner, samt ett par aktiva högtalare och monitorer. Därefter går det att bygga ut och komplettera allteftersom behoven och kraven växer.


En liten ljudanläggning kan alltså se ut såhär:
Installationer


Ljudanläggningarna ovan är inte alltid lämpliga för alla sorters lokaler. Ibland vill man ha utrustningen fast installerad till exempel med högtalare i taket, och i kyrkorum av sten med stor och naturlig efterklang krävs en helt annan uppbyggnad – annars kan det ibland nästan bli sämre ljud än om man inte har något PA alls!


Principen är dock alltid densamma, och vi på Lamblight hjälper dig mer än gärna att ta fram en skräddarsydd ljudanläggning som passar just din lokal, dina kvalitetskrav och din budget.Vad kostar det...?


Vi är baserade i Småland och inte det minsta främmande för att du vill spendera dina pengar på ett vettigt sätt utan att betala för mycket. Samtidigt är vi givetvis måna om att du inte ska behöva betala för skräp!


Eftersom man kan bygga upp en ljudanläggning bit för bit och anpassa den till sina önskemål är det ganska omöjligt att ge en rättvisande bild av hur mycket det kommer att kosta. För den "lilla" anläggningen ovan får man kanske räkna med mellan 5.000-10.000 SEK, beroende på vilka krav man har.

Men ingenting är omöjligt! Tveka inte att kontakta oss ändå, även om du inte har budget just nu.

Och glöm inte: Hos Lamblight har du alltid möjlighet att delbetala!
Vill du lära dig mer om ljud och ljudanläggningar?
Då kommer vi gärna och håller kurs!
Kontakta oss för detaljer.

 

Fakta om ljudanläggningar –
för dig som är total nybörjare! (Del 2)